Minigeni

Varumärken

Ekologiska träleksaker med pedagogisk tanke. Leksakerna är av mycket hög kvalitet och är tillverkade av gummiträd som inte längre går att använda till gummiutvinning. Vissa produkter är tillverkade av massivt trä, andra av PlanWood® som är PlanToys egen uppfinning.

Rötter och annat spill tas tillvara, finfördelas och färgas in med organiska och vattenbaserade färger. Bindemedlet (1%) är även det organiskt.

PlanWood® gör det möjligt att skapa former som skulle vara svåra att åstadkomma i massivt trä.


Pusslen från Larsen är tillverkade av tjock återanvänd returpapp och färgas med den miljövänliga tryckfärgen Resista.
Tillverkas i Flekkefjord på den norska västkusten.


EverEarths tillverkar träleksaker med en stor tanke på miljön och med en strävan efter hållbar utveckling. EverEarths leksaker är FSC märkta. Man använder det gummiträ som blir över när man inte längre kan utvinna gummi och man är noga med att återplantera områdena. Även bambu används. 

Leksakerna målas med vattenbaserade färger. Kartonger är gjorda av returpapp och färgerna som används för tryck är baserade på soja. 

Företaget strävar efter att minska utsläpp av växthusgaser, förbrukning av naturresurser samt för att främja hälsa och säkerhet för de anställda. Företaget har en genomgående policy att sträva efter en bättre miljö genom exempelvis återvinning och användande av solenergi.

Biobuddi tillverkar byggklossar utan skadliga kemikalier. Klossarna är fria från BPA och BPS och färgerna som använts är även de naturliga och giftfria. Dessa byggklossar är gjorda av miljövänlig, växtbaserad bioplast som kommer från rester från sockerrörsanläggningar. All tillverkning av BiOBUDDI sker i Holland.


ökoNORM tillverkar ekologiska pysselprodukter och har sin bas i Tyskland. Företagets produkter uppfyller de högsta miljö- och kvalitetskraven som finns och flertalet av företagets produkter är testade av tidningen ÖKO-TEST samt spiel gut. Förnybara råmaterial som är helt komposter- och återvinningsbara är ledordet i produktionen.


Ekologiska leksaker i dansk design. Tillverkade på ett ansvarsfullt sätt med barnen och miljön i fokus genom hela produktionskedjan.
Franck&Fischer har gjort sitt namn på att tillverka mjuka leksaker i ekologisk bomull med förpackningar av återvunnen kartong.


Peppa är en kollektion dockor och leksaker tillverkade inom ramen för Fair Trade i Indien. Peppa är tillverkade av rena ekologiska naturmaterial som bomull och ull.